Bliv grøn med PSpice

Klimaændringer og stigende mængder af elektronikaffald udgør store udfordringer for vores planet. I stedet for at lade os overvælde af denne trussel, kan vi vælge at fokusere på løsninger. Virksomheder rundt om i verden har allerede implementeret vedvarende energikilder, elektrificering af transport og ressourcebesparelse.

Som en fremtidsdreven ingeniør har du og dit team også en vigtig rolle at spille i at skabe en mere bæredygtig fremtid. Ved at anvende simulering i din designproces kan du hjælpe med at skabe mere effektive og miljøvenlige elektroniske systemer. Lær, hvordan designere, ingeniører og projektledere kan implementere simulering til at bevæge sig mod en bæredygtig fremtid i stedet for at bidrage til mere e-affald.

Vidste du, at...?

%
af designomkostninger og time-to-market kan reduceres ved at simulere sit design.

%
af hele designcyklussen kan reduceres ved at simulere sit design inden produktion.

%
af testtid kan spares, da PSpice kan identificere problemer og præcist forudsige kredsløbsadfærd og præstation med op til 99% nøjagtighed.

Genkender du dette?

Valg af komponentmaterialer, driftstemperaturer og produktlevetid påvirker alle den brugbare levetid af elektroniske enheder. Men hvordan påvirker styring af driftstemperatur enhedens levetid, der bidrager direkte til klimaændringer og e-affald produceret? Meget mere end man skulle tro. 

Problemer forårsaget af høj driftstemperatur:

 • Øget lækstrøm
 • Hurtigere nedbrydning af gateoxider - reduceret MTBF
 • Højere ledningstab - en hurtigere bevægelse af ioniske urenheder
 • Højere mekanisk stress
 • Øget MOSFET on-resistance
 • Reduceret MOSFET tærskel-spænding
 • Langsom bipolar transistor switching
 • Reduceret Beta for en bipolar transistor
 • Chancer for strømoverforbrug og termisk instabilitet
 • Øget gennembrudsspændinger
 • Reduceret sikker driftsområde (BJTer)

Lad PSpice tage e-skraldet

Vælg komponenter med minimal kemisk påvirkning og verificer med PSpice for de bedste resultater
Kemikalier, der anvendes i produktionen af elektroniske enheder, kan være skadelige for både miljøet og menneskers sundhed. Ved at vælge komponenter med minimal kemisk påvirkning kan man mindske den negative påvirkning af produktionen. Med PSpice kan man verificere, at de valgte komponenter opfylder de ønskede krav og kan fungere i kredsløbet på den ønskede måde.
Spar tid, penge og miljø ved at simulere og verificere kredsløb for at brænde færre eller næsten ingen prototyper
Traditionelt kræver elektronisk produktudvikling flere prototyper, der skal testes og justeres for at opnå ønsket funktionalitet og pålidelighed. Med PSpice kan man simulere kredsløbet og verificere, at det fungerer korrekt, før man bygger den første fysiske prototype. Dette kan reducere antallet af nødvendige prototyper, og dermed reducere både tids- og omkostningsforbruget samt det samlede affald fra de ikke-brugte prototyper.
Design og administrer derate-standarder for at øge enhedens levetid
Derate-standarder er designprincipper, der tager højde for, hvordan forskellige komponenter og materialer kan påvirkes af forskellige temperaturer og andre faktorer. Ved at følge disse standarder kan man optimere enhedens driftsforhold og øge dens levetid betragteligt.
Øg udbyttet med Monte Carlo og maksimer de tilgængelige ressourcer
Monte Carlo-simulering er en teknik, der bruger tilfældige tal til at simulere forskellige mulige scenarier for et kredsløb. Ved at bruge denne teknik kan man identificere potentielle problemer og optimere kredsløbet for at maksimere dets udbytte og effektivitet.

Spar på dine mest dyrebare ressourcer med simulering

Forestil dig, at du opretter et design og begynder at bruge det i et virkeligt scenarie. Pludselig begynder komponenter på dit PCB at fejle og så er skaden sket. Disse fejl kan nemt undgås ved at bruge et simuleringsværktøj til at finde fejl på dit kredsløb og PCB, før det masseproduceres. Hvis du vil vide hvordan, bør du se vores webinar med Kristian, der deler sine erfaringer med kunder og hvordan du kan undgå at ryge i dyre fælder.

Tag et kig på en Smoke-analyse

En smoke analyse er en kraftfuld funktion i PSpice, som hjælper med at identificere de elektroniske komponenter, der er overbelastet og sandsynligvis vil fejle eller brænde ud. Ved at identificere disse komponenter kan man optimere designet og vælge mere passende komponenter eller tilføje varmeafledere for at forhindre overophedning. Dette kan reducere antallet af defekte komponenter, der skal udskiftes, og dermed reducere mængden af elektronikaffald.
 • 1. Åbn kredsløbsdiagrammet.
 • 2. Kør en funktionel simulering.
 • 3. Når simuleringen er færdig, vil resultaterne af bølgegrafen blive vist.
 • 4. Fra menuen, vælg Avanceret analyse og klik på "Smoke".
 • 5. Programmet vil generere røganalyseresultater. Som du kan se fra grafen, er der selv for funktionelt korrekte kredsløbsdesigns stadig komponenter og parametre, der bliver belastet ud over acceptable grænser, som bliver afsløret ved hjælp af Smoke-analysen.
 • 6. Sådan hjælper PSpice:
  Udskift den eksisterende kredsløbskomponent med passende elektriske specifikationer, tilføj en varmeafleder for at håndtere en øget overgangstemperatur, og kør smoke-analysen igen. Det opdaterede analyseresultat vil vise alle grønne for at bekræfte sikre driftsgrænser.

Bliv klogere på SPICE

At finde det rette værktøj, der matcher dit teams behov og ressourcer, er ikke smal sag. Det kan samtidig være udfordrende at gennemskue, hvordan SPICE-simulering kan gavne din designproces, reducere omkostninger og ikke mindst miljøbelastning. 
Derfor har vi sammenfattet en dybdegående artikel om:

 • Hvad SPICE er
 • Hvad PSpice kan
 • 3 garanteret måder, du kan anvende SPICE til at reducere tid, penge og e-affald
Læs artiklen her

Udforsk dine muligheder

Få en indledende og uforpligtende dialog med en af vores specialister om de mange muligheder med SPICE-simulering.

  Ved at sende denne besked accepterer du Nordcads brugsbetingelser og politik om beskyttelse af persondata.

  Benjamin Jhaf Madsen
  Head of Sales & Marketing
  bm@nordcad.dk +45 70 60 61 81
  Ann Gitte Hyldborg
  Sales Manager
  agh@nordcad.dk+45 96 31 56 93
  Nordcad Systems A/S
  Copyright © 2024
  cross